WBE intern

BBQ 2013
Afgelopen 5 juli vond de jaarlijkse WBE-BBQ plaats, wederom te gast bij familie Kees en Caroliene van de Hoog op hun mooie buiten. Als gevolg van de vakantie viel de opkomst ietwat tegen, maar met ruim 35 deelnemers werd het toch een zeer geslaagde BBQ. Jan zorgde verder voor de levering van een mooie partij BBQ-vlees en vers stokbrood, Harry voor de nieuwe BBQ met briketten, de drank en de dochter van Paul en Jeanne voor de salades.
Het garen van het vlees duurde soms langer dan oorsponkelijk beoogd en het geduld werd soms op proef gesteld.
Het mooie weer zorgde dat de stemming er al weer vroeg in zat.

Met name was de opkomst van de dames van de jagers ook bijzonder groot: een zeer positieve ontwikkeling.
Het is altijd belangrijk, dat het thuisfront de mannen loyaal steunt bij hun vrijwillige faunabeheererkzaamheden en alle zaken, die daarbij komt kijken. Bij de fotoboeken een impressie van die gezellige avond vol met mooie anekdotes, goede vrienden en goed eten. Als kokkie deng deng, is het ook altijd weer leuk de mensen te zien smullen: alles ging schoon op.
Daarna weer tot laat napraten en opruimen. Het werd ruim 23:30 uur voor de laatste bezoeker huiswaarts keerde.

BBQ 2012.
Afgelopen 30 juni vond de jaarlijkse WBE-BBQ plaats. Ondanks de vrij korte voorbereidingstijd was de opkomst redelijk te noemen. Het schitterende weer, de goede kwaliteit van het vlees en de partners van de jagers maakten deze avond tot een zeer geslaagde BBQ. De gastvrije familie van t Hoogh stelde de mooie lokatie ter beschikking en verzorgde de innerlijke mens met heerlijke salades, een zeer smaakvolle pindasaus en vers brood.Vriendschappen werden hernieuwd en nieuwe kontakten gelegd. Altijd goed wanneer de jongjagers in kontakt komen het de jachthouders. De nimrods dragen hun kennis en kunde over en de groentjes bieden hun helpende handjes bij de jaarlijkse tellingen, de schadebestrijding, het mollenvangen en andere klussen in het jachtveld.


De verhalen en anekdotes van de delflandse jagers van heel vroeger en van meer recent onder het genot van een goed glas wijn en bier maakten dat de avond pas laat in het donker werd afgesloten. Kortom het was weer een erg gezellige avond vol met sterke verhalen en een hoop gelach.De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.