Wild: Ecologisch verantwoord product

Wild is het meest ecologisch stukje scharrelvlees wat de consument zich maar kan wensen. In volledige vrijheid opgegroeid onder de natuurlijke omstandigheden, vakkundig geoogst door de jager en verwerkt tot een bijzonder streekproduct door de lokale vakman.
Dit natuurlijke en regionale wildproduct is qua smaak van zeer bijzonder en verfijnd.
Vers, gerookt of gedroogd geeft wild telkenmale een zeer bijzonder smaakbelevening aan een diner, lunch of borreluurtje.
 
De (stadse) consument van de producten van de massaproductie (kiloknallerslager) is spijtig genoeg sterk vervreemd van het hele verwerkingsproces van dier tot karbonade of biefstuk, worst en/of broodbeleg. Voor elk stuk vlees wordt een dier gedood en verwerkt! Bij massaproductie bepalen primair kostenbeheersing en productievolume de prijs voor de consument.  De wijze waarop bij de jacht het dier bemachtigd en verwerkt wordt, is vele malen respectvoller ten aanzien van het dier, zijn natuurlijke omgeving en de uiteindelijke consument, dan bij de massaproductie. Wild is een op zeer respectvolle wijze verkregen en tot een mooie, smaakvol natuurlijke product verwerkt stukje scharrelvlees.
 
Veel (stads-)mensen weten niet meer hoe een dergelijk mooi stukje wild moet worden bereidt om de smaak volledig tot haar recht te laten komen. Teneinde de bevolking weer kennis te laten maken met deze mooie, natuurlijke streekproducten timmeren restauranteurs, keurslagers, poeliers en topkoks ondermeer via workshops aan de weg om het wild weer haar rechtmatige, gezonde plekje op het menu van de stadsbevolking te krijgen.
 
Voor beschrijvingen van het wild, de wildbereiding, recepturen, producten, etc.  kunt u Wildplaza raadplegen.
Bron: www.wildplaza.com
De Kookerij biedt belangstellenden een uitgebreide workshops, waarin alle ins- en outs van de wildbereiding van klein- en grofwild aan de orde komen. Bron: www.kookerij.com/wild.php
 
Slagerij G. ter Weele te Oene en te Emst levert zeer bijzondere en smaakvolle streekproducten bereidt met wild.
Bron: www.slagerijterweele.nl
 
Meer informatie:
 
Houdbaarheid wild- en aanverwante producten.
In bewerking.


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.